Nevşehir’de İyi Tarım Uygulamalarıyla Çiftçilere Destek

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde iyi tarım uygulamalarını desteklemek amacıyla çiftçilere önemli malzemelerin dağıtımını gerçekleştirdi.

Nevşehir’de çiftçilere iyi tarım uygulamaları kapsamında koruyucu kıyafet ve ekipman dağıtımı gerçekleştirildi. Tarımda sürdürülebilirlik ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen projede, çiftçilere gerekli malzemeler sağlandı.

İyi Tarım Uygulamaları Yaygınlaştırılıyor

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, yaptığı açıklamada, “İyi tarım uygulamaları, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimdir. Bu uygulamalarla tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik sağlanarak gıda güvenliğini temin etmek hedeflenmektedir.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Sofular köyü ile Gülşehir ilçesinde toplam 1000 dekar üzüm alanında üretim yapan 19 çiftçiyle proje çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinde kullanmaları için koruyucu kıyafet, ekipman, zirai ilaç ve gübre depolarında bulundurulması zorunlu malzemelerin dağıtımı yapıldı.

Exit mobile version