Nevşehir’de Kişisel Yağlıboya Resim Sergisi Açıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde, Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi iş birliğiyle düzenlenen “Kişisel Yağlıboya Resim Sergisi” sanatseverlerle buluştu ve 80 eser sergilendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde (NEVÜ) “Kişisel Yağlıboya Resim Sergisi” sanatseverlerle buluştu. NEVÜ Sanat Koleksiyonu ve Galerisi Müdürlüğü ile Nevşehir Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi’nin iş birliğiyle düzenlenen sergi, NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

Serginin açılışına, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nüshet Göksun Yener Metin ve NEVÜ Sanat Koleksiyonu ve Galerisi Müdürü Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik’in yanı sıra bölgeden sanatçılar, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Sergide, Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğretmenleri Elmas Bayraktar, Mehtap Saldıray ve Yasemin Kurtoğlu’nun 80 yağlıboya eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Açılışta konuşan Rektör Aktekin, NEVÜ’nün sanatsal ve kültürel faaliyetleri desteklemeye devam ettiğini vurguladı. Aktekin, bu tür etkinliklerin öğrencilerin sanatsal gelişimine katkı sağlarken, kurumlar arası iş birliğini de güçlendirdiğini ifade etti. Sergide emeği geçen sanatçılara ve öğretmenlere teşekkür eden Aktekin, daha sonra sergi alanını gezerek eserler hakkında bilgi aldı.

Sergi, 1 Kasım 2024 tarihine kadar NEVÜ Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

Exit mobile version