Nevşehir’de Konut Belirleme Kurası 26 Ağustos’ta Gerçekleşecek

TOKİ'nin Nevşehir Karasoku Mahallesi'ndeki 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yer alan 3+1 daireler için konut belirleme kurası 26 Ağustos 2024'te yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Nevşehir merkezde Karasoku Mahallesi’nde hayata geçirilen 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 3+1 özellikli konutlar için konut belirleme kurası 26 Ağustos 2024 Salı günü gerçekleştirilecek. Kura çekimi, saat 11:00’de TOKİ’nin YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Kura sonucu hak sahibi olan vatandaşlar, 02 – 06 Eylül 2024 tarihleri arasında Halk Bankası Nevşehir Merkez Şubesi’nde Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacak. Sözleşme esnasında, hak sahiplerinden başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarın %10’u peşinat olarak tahsil edilecek. Kalan borç, 240 ay vade ile ödenecek olup, taksitler her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş artış oranına göre güncellenecek.

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimlerine özel şartlar sağlanacak; bu vatandaşlar için konutlar %10 peşinatla ve 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli olarak sunulacak. Taksit ödemeleri, konut teslimini takip eden ay başlayacak. Bu kategorideki başvuru sahiplerinden, projenin bulunduğu il sınırları içinde son 3 yıldır ikamet ettiklerini belgelemeleri veya Nevşehir nüfusuna kayıtlı olduklarına dair belgeler istenecek.

Kura işlemi projede yer alan 14 adet 3+1 konut için gerçekleştirilecek.

Exit mobile version