Nevşehir’de Öğrenciler Projeleriyle Yeteneklerini Sergileyecek

Nevşehir'de, Deneyap Projesi kapsamında yazılı sınavı başarıyla geçen öğrenciler için uygulama sınavı heyecanı başlıyor.

Deneyap Projesi kapsamında yazılı sınavı başarıyla geçen öğrenciler, 30 Haziran’da Nevşehir’de düzenlenecek olan uygulama sınavında yeteneklerini sergileyecek. Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’nda yapılacak sınav, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Uygulama sınavında öğrenciler, kendilerine sunulan tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya koyacaklar ve teknik bilgilerini kullanarak projeler tasarlayacaklar. Tamamlanan projeler, belirlenen süre içinde jüri üyelerine sunulacak. Değerlendirme sürecinde, öğrencilerin kendini ifade edebilme, özgün düşünme, yenilik katabilme ve konuya hakimiyet gibi becerileri dikkate alınacak.

Sınav günü, 8. ve 9. sınıf öğrencilerinin kayıt işlemleri saat 08.30’da başlayacak ve sınavları 09.00 – 12.00 saatleri arasında yapılacak. 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin kayıtları ise saat 13.30’da başlayacak olup, sınavları 14.30 – 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrencilerin, belirtilen saatlerde sınav merkezlerinde hazır olmaları gerek.

Exit mobile version