Nevşehir’de Okul Çevrelerinde Güvenlik Denetimleri Yapıldı

Nevşehir genelinde, çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, okul çevreleri ve çeşitli mekanlar kontrol altına alındı.

Nevşehir genelinde, çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik geniş kapsamlı bir denetim uygulaması gerçekleştirildi. İl genelindeki ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının çevresinde, şüpheli şahıslara ve güvenliği tehdit edebilecek unsurlara karşı yapılan denetimler dikkat çekti.

Uygulama kapsamında, okul çevreleri, parklar, bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün ürünleri satışı yapılan iş yerleri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları gibi yerler kontrol altına alındı. Denetimlerde 654 kişi, 125 okul çevresi, 31 okul servis aracı, 76 araç, 32 iş yeri, 63 park ve bahçe ile 17 metruk bina kontrol edildi.

Kontroller sırasında bir aranan şahıs yakalanarak hakkında yasal işlem başlatıldı. Ayrıca bir kişiye Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uygulanırken, 6 araç sürücüsüne farklı ihlallerden dolayı ceza kesildi. Denetimlerin çocuk ve gençlerin güvenliği için aralıksız devam edeceği bildirildi.

Exit mobile version