Nevşehir’de “Okul Öncesi Etkinlikleri” 23 Nisan Anaokulu’nda Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Ağustos boyunca Nevşehir’deki anaokullarında "Okul Öncesi Etkinlikleri" düzenleyerek okul öncesi eğitimin önemini vurgulayıp toplumda bilinç oluşturmayı hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitimin önemini vurgulamak, toplumsal farkındalığı artırmak ve aile-okul iş birliğini güçlendirmek amacıyla düzenlediği “Okul Öncesi Etkinlikleri” Nevşehir’de başladı. Ağustos ayı boyunca devam edecek olan bu etkinliklerde, çocukların sanat ve bilimle iç içe olacağı atölyeler, geleneksel oyunlar ve ailelerin bilgilendirileceği çeşitli faaliyetler yer alacak.

Etkinliklerin ilki, Nevşehir’de 23 Nisan Anaokulu’nda gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, şube müdürü Gülüzar Ergin, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla başlayan etkinlikler, çocukların sanat ve bilimle tanışmalarını sağlayacak.

Çocukların sanatsal becerilerini geliştirmelerine fırsat sunan sanat atölyeleri ile merak duygularını harekete geçiren bilim atölyeleri kuruldu. Ayrıca şenlik havasında geçen etkinliklerde geleneksel çocuk oyunlarına da geniş yer verildi.

Bu kapsamda, Nevşehir’de ilk etkinliği gerçekleştiren 23 Nisan Anaokulu’na ve etkinliklerde emeği geçen tüm Temel Eğitim Şubesi çalışanlarına, idarecilere, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere teşekkür edildi. Ağustos ayı boyunca tüm anaokullarında sürecek etkinliklerin, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmeye devam edeceği vurgulandı.

Exit mobile version