Nevşehir’de Sıcaklar Yerini Serin Havaya Bırakıyor

Son iki haftadır devam eden aşırı sıcaklar, Nevşehir’de yerini serin havalara bırakıyor. İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son veriler...

Nevşehir’de son iki haftadır etkisini gösteren kavurucu sıcaklar, yerini serin havalara bırakmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde termometrelerin 38 dereceyi bulduğu il genelinde, vatandaşlar sıcaklardan dolayı zorluk çekiyordu. Ancak yeni haftayla birlikte sıcaklıklar önemli ölçüde düşecek.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Pazar gününden itibaren Nevşehir il merkezinde gündüz sıcaklıkları 26 dereceye, gece sıcaklıkları ise yer yer 8 dereceye kadar gerileyecek. Bu değişim, şehirdeki bunaltıcı havalardan bir nebze olsun rahatlama sağlayacak.

Nevşehir’de Pazar günü havanın kapalı olacağı, en yüksek sıcaklığın 24° ve en düşük sıcaklığın ise 13° olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey-kuzeydoğu yönünden 6.02 KM/S hızla eseceği ve nem oranının %54 civarında olacağı bildirildi. Bulutlanma oranının ise %100 olması bekleniyor.

İlçelerde Durum

Nevşehir’in ilçelerinde de benzer serinleme eğilimi gözlemleniyor. Özellikle Derinkuyu ve Ürgüp gibi ilçelerde gece sıcaklıklarının 17 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Exit mobile version