Nevşehir’de Tarihi Meryem Ana Kilisesi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Nevşehir’deki tarihi Meryem Ana Kilisesi, restore edilerek turizme kazandırılmasının ardından yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Nevşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla turizme kazandırılan tarihi Meryem Ana Kilisesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Paris’ten gelen Antakyalı Hristiyan Ortodokslar Derneği üyeleri de kilisenin son ziyaretçileri arasında yer aldı.

1849 yılında Nevşehir’in Kayaşehir bölgesinde inşa edilen Meryem Ana Kilisesi, 1924’e kadar bölgedeki Ortodoks Rumlar tarafından ibadethane olarak kullanıldı. 1950-1983 yılları arasında cezaevi olarak değerlendirilen yapı, daha sonra uzun yıllar atıl durumda kaldı. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın öncülüğünde yapılan kapsamlı restorasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılan kilise, Kapadokya’yı ziyaret eden turistlerin yeni gözdesi oldu.

Kilise, son olarak Fransa’nın başkenti Paris’te kurulan Antakyalı Hristiyan Ortodokslar Derneği üyelerini ağırladı.

Dernek üyeleri, Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü arkeologları ve rehberler eşliğinde tarihi yapıyı gezerek, Meryem Ana Kilisesi ve Kayaşehir’in kaya oyma yapıları hakkında bilgilendirildi.

Dernek Başkanı İbrahim Küçükoğlu, “Bu toprakların çocukları olarak Kapadokya’da olmak bizi duygulandırdı. Dernek üyelerimizle Anadolu turu kapsamında Nevşehir’e geldik ve burada yapılan restorasyon çalışmalarını görmekten mutluluk duyduk. Bu değerli yapıları koruyan ve turizme kazandıran Belediye Başkanı Rasim Arı ve ekibine teşekkür ederiz.” dedi.

Antakyalı Hristiyan Ortodokslar Derneği üyeleri, Kapadokya gezilerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bölgenin tarih ve kültür zenginliğine hayran kaldıklarını ifade etti.

Exit mobile version