Nevşehir’de Türkiye Münazara Ligi İl Seçmeleri Yapıldı

Nevşehir'de gerçekleştirilen Türkiye Münazara Ligi il seçimlerinde, lise ve üniversite öğrencileri yeteneklerini sergileyerek bölge finallerine katılma hakkı kazandı.

Nevşehir’de Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde düzenlenen Türkiye Münazara Ligi’nin il seçimleri, gençlerin yoğun katılımıyla yapıldı. Etkinlik, Nevşehir Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi ve lise ile üniversite öğrencileri arasında kıyasıya bir rekabet ortamı oluştu. Öğrenciler; bilgi, tartışma ve ikna yeteneklerini sergileyerek bölge finallerine katılma hakkı elde ettiler.

Lise kategorisinde 63 takım, üniversite kategorisinde ise 8 takımın yarıştığı etkinlik, ilk olarak ilçe finalleri ile başladı. Burada, yerel düzeydeki takımlar arasında heyecan dolu bir mücadele yaşandı. İlçe finalinin ardından en başarılı takımlar, il finalinde karşı karşıya gelerek bir üst tura çıkma mücadelesi verdiler. Yarışmanın sonunda, kazanan takımlar bölge finallerine yükselme hakkı kazandı.

İlçe ve il finallerine katılan gençler, münazara becerilerini geliştirmenin yanı sıra takım çalışması, eleştirel düşünme ve stratejik karar alma yeteneklerini de pekiştirme fırsatı buldu. Yarışma sonrasında, başarılı olan takımlara Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Gençlik Merkezi Müdürü Metin Koçak ve jüri üyeleri tarafından ödüller verildi.

Program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Exit mobile version