Nevşehir’de Yem Bitkileri Desteği İçin Üreticilere Uyarı

Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı için yem bitkileri üreticilerini yakından ilgilendiren bir uyarıda bulundu.

Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı için yem bitkileri destekleme başvurularının devam ettiğini duyurdu. İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, Nevşehir merkez, ilçeler, köyler ve kasabalarda yem bitkileri ekilişi yapan üreticilerin desteklemelerden faydalanabilmeleri için başvurularını hasat öncesinde tamamlamaları gerektiğini belirtti.

Destekleme başvurularının 31 Aralık 2024 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Memiş, yem bitkileri desteklemesi tebliğine göre üreticilerin, ekilişi yapılan ürünlerle ilgili destek başvurusunu hasat öncesinde yapmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti. Bu doğrultuda, üreticilerin iklim şartlarını da göz önünde bulundurarak mağduriyet yaşamamaları için başvurularını vakit kaybetmeden yapmaları gerektiğini vurguladı.

Özellikle çok yıllık yem bitkilerinden yonca için dört yıl, korunga için ise üç yıl boyunca ekiliş tarihinden itibaren her yıl destekleme başvurusu yapılması gerektiği belirtildi. 2024 yılı içinde yem bitkileri üretimi yapan çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve yem bitkileri desteklemesi başvurularını yenilemeleri gerektiği ifade edildi.

Exit mobile version