Nevşehir’de Yeni Dönemin İlk Zili Çaldı

2024-2025 eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte Nevşehir ve Türkiye genelinde 20 milyondan fazla öğrenci için bugün yeni yılın ilk ders zili çaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, bugün itibarıyla resmen başladı. Türkiye genelinde 20 milyondan fazla öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen, yaz tatilinin ardından sınıflarına geri döndü. Nevşehir’de de dönemin ilk zili çaldı ve öğrenciler sabah saatlerinde okullarına gelerek yeni eğitim yılına merhaba dedi.

Uzun bir yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5 ve lise 9. sınıflar, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında yeni müfredata uygun olarak eğitime başladılar. MEB’in belirlediği takvime göre ülke genelinde tüm kademeler için okullar bugün açıldı.

Öğrenciler, 11 Kasım’da başlayacak ilk ara tatile kadar sınıflarda olacak. İlk ara tatil, 11-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek ve hafta sonlarıyla birlikte toplamda dokuz gün sürecek.

Birinci dönemin sona ermesiyle birlikte, 20 Ocak – 31 Ocak tarihleri arasında yarıyıl tatili yapılacak. İkinci dönem ise 3 Şubat 2025 tarihinde başlayacak ve 20 Haziran’da sona erecek. Öğrenciler, ikinci dönem ara tatilini ise 31 Mart – 4 Nisan tarihleri arasında yapacaklar.

Exit mobile version