Nevşehir’de Yurtlig Heyecanı Başlıyor

Nevşehir'de KYGM'nin düzenlediği spor turnuvaları, bu yıl YURTLİG adıyla lig formatında yapılarak, yurtlarda kalan öğrencilerin geniş katılımıyla 38 farklı spor dalında gerçekleştirilecek.

Nevşehir’de, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) tarafından her yıl düzenlenen spor turnuvaları bu yıl yeni bir formatla hayata geçiriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtlarında barınan öğrencilerin katılımıyla büyük coşkuya sahne olan etkinlikler, bu yıl YURTLİG adı altında lig usulü olarak yapılacak.

Turnuvalar, gençlerin sporla buluşmasını sağlamanın yanı sıra beden ve ruh sağlığını korumaya yönelik olarak düzenleniyor. Ayrıca dostluk ve kardeşlik ruhunu pekiştirmeyi amaçlayan etkinlikler, 38 farklı spor dalında gerçekleştirilecek. Yurtlar arası rekabetin artmasıyla, katılımcılar hem eğlenceli anlar yaşayacak hem de yeni arkadaşlıklar kuracak.

YURTLİG’e katılmak isteyen öğrenciler, yurtlarda açılacak spor kurslarına katılaraksürece dahil olabilecekler. 15 Ekim’de başlayacak olan kurslar, uzman eğitmenler tarafından verilecek ve tamamen ücretsiz olacak. Başvurular, yurtlarda kalan öğrencilere gönderilen bağlantılar üzerinden alınmaya başlandı. Geçen yıl 111 bin 559 öğrencinin katıldığı kurslara, bu yıl 200 bin öğrencinin başvurması bekleniyor.

YURTLİG süreci, yurt öğrencilerinin oluşturacağı il ve ilçe karmaları ile bölge elemelerinden başlayarak Türkiye şampiyonasına kadar uzanacak.

Exit mobile version