Nevşehir’in Akpınar Köyünde Bulunan Yaralı Kızıl Şahin Tedaviye Alındı

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyünde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Nevşehir Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Nevşehir’in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyünde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Nevşehir Şube Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesiyle tedavi altına alındı.

Akpınar köyü sakinleri, yaralı bir kızıl şahini fark ederek köy muhtarı Minnet Akpınar’a durumu bildirdi. Orkide Tarım Çiftliği Müdürü Altan Ferah tarafından yaralı olarak bulunan kızıl şahin, muhtar Minnet Akpınar aracılığıyla DKMP Nevşehir Şube Müdürlüğü’ne haber verildi. Ekipler, hızla olay yerine gelerek ilk müdahaleyi gerçekleştirdi ve kızıl şahini tedavi için Nevşehir’e götürdü.

Muhtar Minnet Akpınar, “Köyümüzde yaralı halde bulunan kızıl şahini Orkide Tarım Çiftliği Müdürü Altan Ferah’ın ihbarı üzerine Nevşehir DKMP ekiplerine bildirdik. Ekipler bir saat içinde köyümüze gelerek yaralı kuşa müdahale etti ve tedavi için Nevşehir’e götürdü. Devletimize ve ekiplere teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Yaralı kızıl şahinin tedavisinin ardından tekrar doğal yaşam alanına salınacağı belirtildi.

Exit mobile version