Nevşehir’in Tarihindeki En Büyük Altyapı Projesi Başladı

Nevşehir’de içme suyu altyapısını yenilemek amacıyla başlatılan büyük projeyle şehrin su ihtiyacı daha sağlıklı ve verimli bir şekilde karşılanacak.

Nevşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) iş birliğiyle hayata geçirilecek büyük altyapı projesinin ilk adımı atıldı. Nevşehir’in içme suyu ihtiyacını karşılayacak ve mevcut altyapıyı yenileyecek proje, üç etap halinde planlandı.

Projenin ilk etabı, Arzu Kamber, Senirin ve Çat kuyularından sağlanacak suyun yaklaşık 14,40 kilometrelik yeni hatla il merkezindeki eski depoya ulaştırılmasını kapsıyor. 177 milyon lira maliyetle ihale edilen bu aşamada; üç terfi merkezi, üç toplama deposu, bir terfili depo ve enerji nakil hattı inşa edilecek.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, başkan yardımcılarıyla birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Arı, yüklenici firmadan proje ilerleyişi hakkında bilgi aldı. İlk etabın 300 gün içinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Arı, bu projeyle Nevşehir’in altyapısında köklü bir dönüşüm sağlanacağını vurguladı.

Başkan Arı, açıklamasında, “Nevşehir’in içme suyu ihtiyacını yeraltı sularından karşılıyoruz. Şehir merkezinde kullanılan asbestli boruları değiştirme hamlesini başlattığımız 2019’dan bu yana büyük bir adım attık. Şimdi de bu projemizi ana isale hatlarını yenileyerek taçlandırıyoruz. İlk etapta, Çat bölgesindeki depolardan suyu Gazi Stadı altındaki depoya ulaştıran hattın yapımına başladık. Tamamlandığında hem daha sağlıklı su içeceğiz hem de maliyetleri düşüreceğiz. Mevcut altyapıdaki kaçakları önleyerek ciddi su ve ekonomik kayıpların da önüne geçeceğiz.” dedi.

Projenin tamamlanmasıyla Nevşehir’in altyapı sorunlarının sona ereceğini belirten Başkan Arı, tüm ekibe ve DSİ yetkililerine teşekkür etti.

Exit mobile version