Nevşehirliler İsrail’in Gazze’deki Saldırılarına Karşı Toplanacak

Nevşehirliler, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılara tepki göstermek amacıyla bu gece önemli bir eylem düzenleyecek.

Gazze’de sabah namazı sırasında bir okulun bombalanarak çoğu çocuk olmak üzere çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Nevşehir halkı, İsrail’e karşı tepkilerini göstermek amacıyla bu gece yatsı namazının ardından bir eylem düzenleyecek. Alibey Camisi önünde saat 21.30’da toplanacak olan vatandaşlar, İsrail’in saldırılarına karşı kamuoyunu bilinçlendirmeyi hedefliyor.

ABD başta olmak üzere bazı batılı ülkelerin desteğiyle Gazze’de Müslümanlara yönelik saldırılarını sürdüren İsrail’e karşı, gelirlerini İsrail ordusuna aktaran firmaların ürünlerini boykot etmeyenlerin de bu zulme dolaylı olarak katkı sağladığı ifade ediliyor. Son saldırıda, Gazze’de yerinden edilmiş kişilerin sığındığı Et-Tabiin okuluna yönelik bir hava saldırısı sonucu en az 100 Filistinli hayatını kaybetti.

Nevşehir’de düzenlenecek bu eyleme katılım çağrısı yapılarak, insani değerlere sahip çıkılması ve dünyanın sessizliğine son verilmesi isteniyor. Alibey Camisi’nden başlayacak toplanma, geniş bir katılım sağlanarak güçlü bir ses yükseltmeyi amaçlıyor.

Exit mobile version