NEVÜ 2024-2025 Eğitim Yılında 507 Uluslararası Öğrenci Kabul Edecek

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), 2024-2025 eğitim-öğretim yılında uluslararası öğrenci kabulü için hazırlıklarını tamamladı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), 2024-2025 akademik yılı için toplam 507 uluslararası öğrenci kabul etmeye hazırlanıyor. NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen uluslararasılaşma hedeflerine büyük önem verdiğini vurguladı. Prof. Dr. Aktekin, halihazırda 52 farklı ülkeden gelen 229 kadın ve 286 erkek olmak üzere toplam 515 uluslararası öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini belirtti. Yeni eğitim-öğretim yılı için farklı lisans ve önlisans programlarına 507 yeni uluslararası öğrenci alacaklarını da sözlerine ekledi.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı için uluslararası öğrenci başvuruları, 1 Temmuz – 12 Temmuz 2024 tarihleri arasında çevrim içi olarak yapılacak. Başvurular, https://ubys.nevsehir.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=3 linki üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru sırasında sunulan belgelerde herhangi bir eksiklik, yanlışlık veya sahtecilik tespit edilirse, adayların kayıtları komisyon kararıyla iptal edilecek.

Başvuruların değerlendirme sonuçları 16 Ağustos 2024 tarihinde üniversitenin resmi web sitesi olan http://www.nevsehir.edu.tr/ adresinde ilan edilecek. Kabul edilen adayların kayıt işlemleri ise 9 Eylül 2024 – 13 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Uluslararası Öğrenci Alacak Fakülteler ve Programlar

NEVÜ, 2024-2025 akademik yılı için çeşitli fakülteler ve meslek yüksekokullarına uluslararası öğrenci kabul edecek.

Bu fakülteler arasında Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Turizm Fakültesi yer alıyor. Ayrıca Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu, Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kozaklı Meslek Yüksekokulu, Nevşehir Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu da uluslararası öğrenci alımı yapacak.

Exit mobile version