NEVÜ, 2024 YKS Sonuçlarına Göre Neredeyse Yüzde 100 Doluluk Oranına Ulaştı

2024-YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), yüksek tercih oranlarıyla dikkat çekti.

2024-YKS (Yükseköğretim Kurumu Sınavı) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) büyük bir başarı elde etti. YKS sonuçlarına göre 4 bin 507 öğrenci NEVÜ’yü tercih etti. Bu tercihler doğrultusunda üniversite, lisans düzeyinde 2 bin 299 ve ön lisans düzeyinde 2 bin 208 öğrenciyi kabul ederek %100 doluluk oranına ulaştı ve toplam öğrenci sayısı yaklaşık 26 bine çıktı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin 8 kampüsünde, 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü, 20 Araştırma Merkezi, 61 Öğrenci Kulübü ve 12 Öğrenci Topluluğu ile eğitim faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. Prof. Dr. Aktekin, üniversiteye giriş hakkı kazanan öğrencileri tebrik ederek, onlara başarılı bir eğitim dönemi diledi.

Bilimsel ve Sosyal İmkanlar

Rektör Aktekin, NEVÜ’nün güçlü akademik kadrosu ve gelişmiş bilimsel alt yapısının yanı sıra öğrencilere sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da geniş imkanlar sunduğunu vurguladı.

Üniversitenin, uluslararası standartlardaki Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen bilimsel ve kültürel etkinliklerin yanı sıra, spor tesislerinde gerçekleştirilen sportif faaliyetlerle de dikkat çektiğini belirtti.

Aktekin, üniversitenin Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’de yer aldığını ve öğrencilere güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamı sunduğunu ifade etti. NEVÜ’nün öğrencilere, Kapadokya’nın tarihi ve doğal güzellikleri içinde uluslararası bir kültürel ortamda kendilerini geliştirme fırsatı sunduğunu söyledi.

Exit mobile version