NEVÜ Akademisyenleri Arizona State Üniversitesi’nde Çevrim İçi Eğitim Verdi

NEVÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Şeyhmus Aydoğdu ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tunaz, Arizona State Üniversitesi'nin düzenlediği Hizmet İçi Eğitim Programı'na eğitmen olarak katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nden (NEVÜ) Doç. Dr. Şeyhmus Aydoğdu ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tunaz, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Arizona State Üniversitesi’nin düzenlediği Hizmet İçi Eğitim Programı’na eğitmen olarak katılarak çevrim içi bir eğitim gerçekleştirdi.

“Interactive language classes through interactive videos: Kapwing, Hihaho, Rask” başlıklı eğitim, dil öğretiminde etkileşimli video içerikleri hazırlama ve uygulamayı konu aldı. Eğitimde, öğretmenler ve akademisyenler bir araya gelerek, sınıf içi etkileşimi artırmanın yolları üzerine çalıştı.

NEVÜ’lü akademisyenler, eğitim sürecinde Kapadokya Bölgesi ve üniversiteleri hakkında da bilgilendirme yaptı. Etkileşimli videoların yabancı dil öğretimine entegrasyonunun önemine değinen eğitmenler, teknolojinin eğitim süreçlerine doğru şekilde adapte edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Exit mobile version