NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde TUK’tan Yeterlilik Değerlendirmesi

T.C. Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) üyeleri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde geniş kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

T.C. Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) üyeleri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde uzmanlık eğitimi verebilme yeterliliğini değerlendirmek amacıyla kapsamlı bir inceleme gerçekleştirdi. Değerlendirme, Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na (DUS) istinaden yapıldı ve eğitici kadro, mekan ve donanım yeterliliği alanlarında detaylı analizler yapıldı.

TUK komisyonunda görevli Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kılıçarslan ve TUK uzmanı Oğuzhan Üner, NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat İçen, Klinik Bilimler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Turgut ve fakültenin öğretim üyeleri de hazır bulundu. Heyet, ayrıca inşaatı devam eden Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi’nde de incelemelerde bulundu.

TUK yetkilileri, sekiz Anabilim Dalı Başkanı ile yapılan toplantının ardından, “Tıpta Uzmanlık Kurulu Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Sistemi ve Eğitim Müfredatı” hakkında bilgilendirme yaptı. Fakültenin kısa sürede eğitim, mekan ve donanım standartlarına ulaşmış olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren yetkililer, yürütülen çalışmaların takdire şayan olduğunu belirtti.

İncelemeler sonucunda NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin uzmanlık eğitimi yetkilendirilmesine karar verildi ve Ekim 2024 DUS sınavına istinaden uzmanlık eğitiminin başlayacağı açıklandı. NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bu süreçte destek veren Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı, YÖK Başkanlığı, Nevşehir Valiliği, Nevşehir Milletvekilleri, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü ve tüm paydaşlara teşekkür etti. Ayrıca TUK yetkililerine ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin akademik ve idari personeline katkılarından dolayı minnettarlığını ifade ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Exit mobile version