NEVÜ Öğrencileri Kayseri Gastronomi Günleri’nden Ödüllerle Döndü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, ‘2. Kayseri Gastronomi Günleri’nde düzenlenen yarışmada çeşitli kategorilerde ödüller kazandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, ‘2. Kayseri Gastronomi Günleri’nde düzenlenen yemek yarışmasında önemli başarılar elde etti. Etkinlik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Yarışmada, NEVÜ öğrencisi Şevval İrem Arı ‘Üniversiteler Arası Bireysel Kayseri Mutfağı Ana Yemek’ kategorisinde ikinci, Halil Güner, Nazife Akca ve Ayşegül Yeni ise ‘Üniversiteler Arası Ekip Modern Türk Mutfağı’ kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü. Ayrıca Melek Adıyaman da ‘Üniversiteler Arası Bireysel Tatlı’ kategorisinde ikinci olarak dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, bu tür yarışmaların öğrencilerin özgüven kazanmalarına, deneyim edinmelerine ve teknik becerilerini geliştirmelerine katkı sağladığını belirtti. Yarışmada başarı gösteren öğrencileri tebrik eden Aktekin, bu başarıda önemli rol oynayan Turizm Fakültesi öğretim elemanlarına da teşekkür etti.

Exit mobile version