NEVÜ Öğretim Elemanları ve Öğrencilerinden Uluslararası Seramik Başarısı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin eserleri, ‘Uluslararası Minyatür Sanatlar Bienali - BIAMT 2024’de sergilenmeye hak kazandı.

Romanya’da bulunan ve NEVÜ ile Erasmus anlaşması olan Batı Timişoara Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen Bienal, sanatçılar, öğrenciler ve sanatseverler arasında etkileşimi artırarak yeni bakış açıları kazandırmayı amaçlayan kültürel ve multidisipliner bir proje. Bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Uluslararası Minyatür Sanatlar Bienali-BIAMT 2024’te “Micromundos – Küçük evrenleri keşfetmek” temasıyla heykel, tekstil, grafik, resim, seramik ve fotoğraf alanlarından katılım sağlandı.

NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, iki yıl önce gerçekleşen beşinci Bienal’de sergileme başarısı göstermişti. Bu yıl da toplam 12 seramik eserle sergiye kabul edilerek uluslararası alanda bir kez daha büyük bir başarıya imza attılar.

Serginin oluşturulmasında her alandan uzman jürilerin yer aldığı Bienal’de, NEVÜ’den Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu, Dr. Öğr. Üyesi Serkan Tok, Arş. Gör. Ferit Cihat Sertkaya ve Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerinden Banu Aktekin, Büşra Canbay, Elif İlhan, İlknur Çömlekçi, Gülay Demirtaş’ın eserleri jüri tarafından başarılı bulunarak sergiye seçildi.

Sergi, https://arte-fact.uvt.ro/project/biamt-2024-micromundos/ üzerinden çevrim içi olarak gerçekleşecek ve ayrıca bir sergi kataloğu da hazırlanacak.

Exit mobile version