NEVÜ Öğretim Elemanlarından Uluslararası Başarı

NEVÜ Seramik ve Cam Bölümü öğretim elemanları, İzmir Menemen'de düzenlenen 3. Uluslararası Çömlek Festivali'nde üçüncülük ve sergileme ödülü kazanarak başarıyla döndü.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğretim elemanları, İzmir’in Menemen ilçesinde düzenlenen “3. Uluslararası Çömlek Festivali”nden ödüllerle döndü. Festival kapsamında gerçekleştirilen yarışmada öğretim üyeleri hem üçüncülük hem de sergileme ödülü kazandı.

39 farklı ülkeden katılımcıların yer aldığı festival, Menemen Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Festival süresince çömlekçilik ve seramik sanatına dair pek çok etkinlik ve sergi düzenlendi.

Aynı zamanda uluslararası düzeyde organize edilen “Hemhal Sanatsal Seramik Yarışması”nda 56 eser yarıştı. NEVÜ Seramik ve Cam Bölümü Araştırma Görevlisi Ferit Cihat Sertkaya, yarışmada üçüncülük ödülü kazandı. Dr. Öğretim Üyesi Serkan Tok ise sergileme ödülüne layık görüldü.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, yarışmaya katılarak üniversite ve şehri başarıyla temsil eden öğretim üyelerini tebrik ederek, çalışmalarında devam eden başarılar diledi.

Exit mobile version