NEVÜ Rektörü Aktekin KPSS’ye Gireceklere Başarılar Diledi

NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı öncesinde adaylara başarılar diledi.

NEVÜ (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi) Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 14 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek olan 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) öncesi tüm adaylara başarı dileklerinde bulundu.

Prof. Dr. Aktekin, Nevşehir il merkezinde yapılacak sınava toplamda 5853 adayın katılacağını belirtti. Bu adayların 4043’ü kadın, 1810’u ise erkek. Sınav, 23 bina ve 314 salonda yapılacak ve sınavda 743 personel görev alacak.

Sabah oturumu olan KPSS Lisans (Genel Yetenek – Genel Kültür) oturumu saat 10:15’te başlayacak ve 130 dakika sürecek. Öğleden sonra saat 14:45’te başlayacak olan Eğitim Bilimleri oturumu ise 100 dakika sürecek.

Rektör Aktekin, sınava girecek adaylara kimlik ve güvenlik kontrollerinin zamanında yapılabilmesi için sınav saatinden en az bir saat önce sınav binalarında hazır olmaları gerektiğini hatırlattı.

Aktekin, sınavda görev alacak tüm akademik ve idari personel ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, ayrıca bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkürlerini iletti.

Nüfus Müdürlükleri Adaylar İçin Açık Olacak

14 Temmuz tarihinde uygulanacak olan 2024 KPSS LİSANS sınavına girecek adaylardan; T.C. Kimlik Kartını kaybeden, kimlik kartında fotoğrafı bulunmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga gibi bilgiler eksik olanlar için İl Nüfus Müdürlükleri 14 Temmuz Pazar günü 07.00 – 15.00 saatleri arasında açık olacak.

Bu müdürlüklere başvuran adaylara, fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecek. Bu belgenin dışında verilen başka bir belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecek. Geçici kimlik belgesi almak için nüfus müdürlüğüne başvuracak adayların, sınava giriş belgesi ve biyometrik fotoğrafı yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

KPSS’ye girecek tüm adaylara başarılar dileyen Rektör Aktekin, sınavın sorunsuz ve adil bir şekilde geçmesini temenni etti.

Exit mobile version