NEVÜ Rektörü Aktekin’den Öğrencilere TÜBİTAK Projelerine Başvuru Çağrısı

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite öğrencilerini TÜBİTAK’ın 2209-A ve 2209-B araştırma projeleri destekleme programlarına başvurmaya teşvik etti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitede öğrenim gören tüm öğrencileri TÜBİTAK’ın 2209-A ve 2209-B araştırma projeleri destekleme programlarına başvurmaya davet etti.

Aktekin, 2024 yılı birinci dönem başvurularının başladığını belirterek, bu projelerin lisans ve ön lisans öğrencilerine araştırma yapma alışkanlığı kazandırmakta önemli bir rol oynadığını ifade etti. Ayrıca öğrencilerin mezuniyet öncesinde proje geliştirme deneyimi kazanmasının, kariyerlerine büyük katkı sağladığını vurguladı.

Prof. Dr. Aktekin, TÜBİTAK’ın sağladığı desteklerin yanı sıra projelerin gerektirdiği makine, teçhizat, sarf malzemesi, seyahat ve hizmet alımı giderleri için de maddi yardım sunulduğunu belirtti. Özellikle “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” çerçevesinde araştırma projeleri hazırlamaya teşvik eden Aktekin, bu sürecin öğrencilere önemli deneyimler kazandıracağını kaydetti.

2023 yılında NEVÜ’nün 2209 projelerinde gösterdiği başarıların arttığını belirten Aktekin, bu yılın birinci döneminde başvuru yapılan 14 projeden 6’sının, ikinci dönemde ise 78 projeden 45’inin TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandığını duyurdu. Bu başarıların, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi açısından kritik önem taşıdığını ifade etti.

Aktekin, NEVÜ bünyesindeki Kapadokya Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin program dahilinde sunduğu eğitimler ve proje yazma desteği ile 2024 yılı çağrısında daha fazla projeye destek alma hedefinde olduklarını söyledi.

Başvuruların 1 Kasım 2024 tarihine kadar süreceğini belirten Aktekin, tüm öğrencilere proje yürütücülüğü deneyimi kazanmaları için başvuru yapma ve Teknoloji Transfer Ofisi’nden destek alma çağrısında bulundu. Başvuru yapmak isteyenler için TÜBİTAK’ın resmi web sitesi üzerinden gerekli işlemler gerçekleştirilebilecek.

Exit mobile version