NEVÜ ve Kazakistan Dosmuhammedov Atyrau Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Kazakistan Dosmuhammedov Atyrau Üniversitesi arasında öğretim elemanları ve öğrenci değişimi gibi çeşitli akademik ve kültürel faaliyetleri içeren bir iş birliği protokolü imzalandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Kazakistan Dosmuhammedov Atyrau Üniversitesi arasında, bilimsel ve kültürel iş birliğini güçlendirmek amacıyla önemli bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında, iki üniversite arasında öğretim elemanları ve öğrenci değişimi gibi çeşitli ortak projeler hayata geçirilecek.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini ve şu anda 47 farklı ülkeden 535 uluslararası öğrenciyi ağırladıklarını belirtti. Bu doğrultuda, Batı Kazakistan’ın önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Dosmuhammedov Atyrau Üniversitesi ile öğrenci ve akademik kadro değişimi, uluslararası sempozyumlar ve çeşitli bilimsel etkinliklerin düzenlenmesine yönelik bir iş birliği protokolü imzaladıklarını dile getirdi.

Protokolün iki üniversite arasında güçlü akademik bağlar kurulmasına vesile olacağını ifade eden Aktekin, bu önemli iş birliğinin her iki taraf için hayırlı olmasını diledi. Aktekin, Dosmuhammedov Atyrau Üniversitesi Rektörü İdrissov Salamat Nurmuhanoviç başta olmak üzere, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Exit mobile version