NEVÜ’de 11. Uluslararası Toprak Kongresi Başladı

NEVÜ ev sahipliğinde düzenlenen "11. Uluslararası Toprak Kongresi," bu yıl "Toprak Tehditlerine Meydan Oku, Gelecek Ufkunu Kurtar" temasıyla başladı ve üç gün boyunca 70 bildirinin sunulacağı oturumlar gerçekleştirilecek.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde ve iş birliğiyle düzenlenen “11. Uluslararası Toprak Kongresi” başladı. Türkiye Toprak Bilimi Derneği, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla organize edilen kongrenin bu yılki teması “Toprak Tehditlerine Meydan Oku, Gelecek Ufkunu Kurtar” olarak belirlendi.

Kongrenin açılış töreni, NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Nevşehir Vali Yardımcısı Mücahit Öztürk, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, Türkiye Toprak Bilimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayten Namlı ile birlikte Türkiye ve farklı ülkelerden gelen akademisyenler, mühendisler, uzmanlar ve öğrenciler katıldı. Japonya, Sırbistan, Rusya, Polonya, İtalya, İran ve Çin gibi ülkelerden gelen toprak bilimcileri, ziraat ve orman mühendisleri, iklim ve enerji uzmanları da kongrede yer aldı.

Tören, NEVÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Emin Erdem Kaya, Doç. Dr. Özlem Kılınçer ve Dr. Öğr. Üyesi Özge Kaya’nın müzik dinletisiyle başladı. Ardından açılış konuşmaları yapıldı.

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, konuşmasında farklı ülkelerden bilim insanlarını Nevşehir’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Fındık, toprağın korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması noktasında bilimsel çalışmaların büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca NEVÜ olarak üniversitenin ilgili bölümleri ve araştırma merkezleri ile çeşitli projeler yürüttüklerini, bu kongrenin de bilgi paylaşımı açısından önemli bir platform olduğunu belirtti.

Nevşehir Vali Yardımcısı Mücahit Öztürk ve Türkiye Toprak Bilimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayten Namlı da açılışta birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından kongrenin oturumlarına geçildi. Üç gün sürecek olan kongre, NEVÜ iş birliğiyle iki salonda ve 12 oturumda gerçekleştirilecek. Kongrede, toplamda 70 bildiri sunulacak.

Exit mobile version