NEVÜ’de 13. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu ve Sergisi Başladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), bu yıl 13. kez düzenlenen Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2024) ile sanatseverleri ağırlıyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bu yıl 13.’sü düzenlenen Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu’na (UAUSS 2024) ev sahipliği yapıyor. 24 Haziran – 05 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşen sempozyum, ulusal ve uluslararası birçok akademisyen, sanatçı ve ustayı bir araya getiriyor. Etkinlikte ayrıca seramik enstalasyon, seramik heykel ve duvar seramikleri temalı karma sergi de sanatseverlerle buluşturuldu.

NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM), NEVÜ İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Avanos Kaymakamlığı, Avanos Belediyesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliği ile düzenlenen sempozyuma NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO Müdürü ve El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Bahadır Cem Erdem, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu, Malatya İnönü Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fazıl Ercan, Azerbaycan Şeki Abad Keramika ve Tetbiqi Sanat Merkezi’nden Asim Abbasob, Zaur Ahmedov ve Kamran Ibrahimxelilov, Romanya’dan Dr. Öğretim Üyesi Daniela Catona, Çin’den Öğretim Görevlisi Xueying Yi, Japonya’dan Hiroki Yamada, Marmaris’ten Dr. Pınar Baklan ve Avanos’tan Tayfun Orhan katıldı. Sempozyum kapsamında akademisyen ve sanatçılar, Avanos Güzel Sanatlar MYO Konferans Salonu’nda çeşitli sunumlar gerçekleştirdi.

Sanatseverlerle Buluşan Eserler

Sempozyuma katılan sanatçılar ve akademisyenler tarafından oluşturulan seramik enstalasyon, heykel ve duvar seramikleri, NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda açılan sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışına NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nüshet Göksun Yener, ASEM Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu, akademisyenler, sanatçılar ve Avanoslu ustalar katıldı.

Kültürel ve Sanatsal Etkinliklere Destek

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaştığını ve bu tür kültürel ve sanatsal etkinliklerin büyük önem taşıdığını belirtti.

Sempozyuma destek veren paydaşlar ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanından katılım sağlayan akademisyen, sanatçı ve ustalara teşekkür eden Aktekin, sergi alanını gezerek eserler hakkında bilgi aldı.

Sergi açılışında ayrıca NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Emre Üstün, Öğretim Görevlisi Orçun Çalkap ve Araştırma Görevlisi Dr. Furkan Başalan tarafından müzik dinletisi icra edildi. 5 Temmuz 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak sergi, sonrasında NEVÜ yerleşkesi ve Avanos İlçesi’nde kalıcı olarak sergilenecek.

Exit mobile version