NEVÜ’de 27. Finans Sempozyumu Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Finans Bilim Platformu iş birliğiyle düzenlenen 27. Finans Sempozyumu’nda finansal yenilikler ve araştırmalar üzerine önemli tartışmalara ev sahipliği yaptı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Finans Bilim Platformu iş birliğiyle “27. Finans Sempozyumu”nu düzenledi. Sempozyum, akademik iş birlikleri ve finansal yeniliklerin önemine dair önemli tartışmalara sahne oldu.

Açılışta konuşan NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, finansal bilgi ve yeniliklerin sektördeki etkisini vurgulayarak, üniversitenin akademik araştırma potansiyeline dikkat çekti. NEVÜ Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Saygın, sempozyumun finans alanındaki yeniliklerin paylaşılması konusunda sektöre önemli katkılar sunduğunu belirtti. Finans Bilim Platformu Başkanı Prof. Dr. Metin Kamil Ercan ise bu tür buluşmaların finans biliminin gelişiminde kritik bir rol oynadığını ifade etti.

Sempozyumun “Tema Konuşmaları” oturumunda, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Şenel “Sürdürülebilir Finans-Döngüsel Ekonomi”, Yatırım Finansman A.Ş. Kurumsal İletişim Direktörü Dr. Barış Esen “Finansal Teknolojiler ve Sürdürülebilirlik”, GCM Yatırım Genel Müdürü Alper Nergiz ise “Sermaye Piyasalarında Küresel ve Güncel Gelişmeler” konularında sunumlar yaptı.

Toplamda 75 tebliğin sunulduğu sempozyum, eş zamanlı olarak 3 farklı salonda gerçekleştirilen 21 oturum ile devam etti. Etkinlik; akademisyenler, uzmanlar, araştırmacılar ve meslek profesyonellerinin katılımıyla yapılan gezilerle sona erdi.

Exit mobile version