NEVÜ’de “Öncü Kuşak ve Medeniyet Tasavvuru” Konulu Konferans Gerçekleşti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta, yazar Yusuf Kaplan "Öncü Kuşak ve Medeniyet Tasavvuru" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Fikir adamı ve yazar Yusuf Kaplan, üniversitenin Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Öncü Kuşak ve Medeniyet Tasavvuru” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinliğe, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Deviren, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncül, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, açılış konuşmasında üniversite olarak bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinliklere verdikleri önemin altını çizdi. Aktekin, Hacıbektaş Veli’nin adını taşıyan NEVÜ’nün, öğrencilerin sosyo-kültürel gelişimlerine katkı sunmayı hedeflediğini belirterek, yazar ve düşünce insanlarını öğrencilerle buluşturduklarını ifade etti. Aktekin ayrıca Yusuf Kaplan’a katılımından ve değerli paylaşımlarından dolayı teşekkür etti.

Konferansında, İsrail’in Filistin’deki saldırılarına dikkat çeken Yusuf Kaplan, bu eylemleri “hunharca işlenen cinayetler” olarak nitelendirdi. Kaplan, bu katliamların, kendilerine tarih boyunca kucak açmış bir medeniyetin temsilcilerine karşı yapıldığını vurguladı.

İslam medeniyetinin tarih boyunca diğer medeniyetlerle temas kurduğunu dile getiren Kaplan, batı medeniyetinin ise başka medeniyetleri tanımayan bir anlayışa sahip olduğunu söyledi. Kaplan, İslam medeniyetinin barışçıl ve kapsayıcı yapısının medeniyetler arası ilişkilere katkı sağladığını belirtti.

Exit mobile version