NEVÜ’lü Akademisyenler Stanford’un Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine Girdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nden altı akademisyen, Stanford Üniversitesi’nin ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girerek büyük bir başarıya imza attı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bünyesindeki 6 akademisyen, Stanford Üniversitesi tarafından yayınlanan ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girmeyi başardı. Bu başarı, NEVÜ’nün uluslararası akademik alandaki etkisini ve kalitesini bir kez daha gözler önüne serdi.

Stanford Üniversitesi’nin yürüttüğü araştırmaya göre dünya genelinde 7 milyon araştırmacının yer aldığı veriler değerlendirildi. Bu veriler, kariyer boyu etki ve yıllık etki olmak üzere iki ana kategoride sınıflandırıldı ve sonuç olarak ilk yüzde 2’lik dilimde yer alan 223.152 bilim insanı belirlendi. Listede; nitelikli yayın sayısı, dergi etkisi, patent ve atıf sayıları gibi çeşitli uluslararası kriterler dikkate alındı.

2023 yılına ait yayın verilerinin değerlendirildiği bu prestijli listede NEVÜ’den; Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç, Mühendislik Mimarlık Fakültesinden Prof. Dr. Ersan Kabalcı, Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Doç. Dr. Mehmet Yeşilbudak, Doç. Dr. Ebubekir Kaya ve Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bekir Bora Dedeoğlu yer aldı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bu önemli başarının üniversiteleri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Rektör Aktekin, üniversite olarak akademisyenleri çeşitli enstrümanlarla desteklediklerini vurgulayarak, NEVÜ’lü bilim insanlarına başarılarının devamını diledi.

Exit mobile version