NEVÜ’lü Öğrenciler Kapadokya’nın Güzelliklerini Keşfetti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 1. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği "NEVÜ ile Kapadokya'yı Keşfet" gezisiyle, öğrencileri bölgenin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tanıştırdı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü iş birliğiyle, üniversiteye yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine “NEVÜ ile Kapadokya’yı Keşfet” adlı bir gezi düzenledi.

Gezi, NEVÜ Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Elemanı Doç. Dr. Zeynep Çokal’ın koordinasyonunda, turist rehberleri Arş. Gör. Büşra Yamangil ve Arş. Gör. Filiz Dalkılıç eşliğinde gerçekleştirildi. Dört gün süren etkinlikte öğrenciler, Kapadokya’nın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini yerinde görme fırsatı buldular.

Kayaşehir, Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Kalesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Devrent Hayal Vadisi ve Avanos gibi önemli destinasyonları ziyaret eden öğrenciler, bölgenin benzersiz özellikleri hakkında bilgi edindiler. Ayrıca, öğrencilere MüzeKart ile ilgili bilgilendirme yapılarak, her birine MüzeKart hediye edildi.

Exit mobile version