NTB Başkanı İbrahim Salaş’tan Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı Kutlama Mesajı

NTB Başkanı İbrahim Salaş, 7 Temmuz Pazar günü akşam namazı ile başlayacak olan Muharrem ayı ve Hicri yılbaşı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Salaş, 7 Temmuz Pazar günü akşam namazı ile başlayacak olan Muharrem ayı (1 Muharrem 1446) ve Hicri yılbaşı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Salaş, Hicrî 1446 senesinin ilk ayı olan Muharrem ayının İslam takviminin başlangıcı ve dört mübarek aydan biri olduğunu belirterek, “Yeni Hicri Yılın tüm İslam alemine ve insanlığa sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

İbrahim Salaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicri yılbaşı, Hicri Takvimin başlangıcıdır. Takvimin ilk ayı ise, mübarek Muharrem ayıdır. Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin, Türk Milletinin, değerli hemşehrilerimin ve Nevşehir Ticaret Borsası ailesinin mübarek Muharrem ayını ve Hicri yılbaşını kutluyor; sağlık, mutluluk ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Salaş, yeni Hicri yılın, tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini dileyerek mesajını sonlandırdı.

Exit mobile version