Okul Servis Şoförlerine Trafik Güvenliği Eğitimi Verildi

Nevşehir Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için okul servis şoförleri ve rehber personeline yönelik trafik güvenliği eğitimi düzenledi.

Nevşehir Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, İçişleri Bakanlığı’nın 29 Ağustos 2024 tarihli ve 81868 sayılı genelgesi doğrultusunda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için alınacak trafik tedbirleri kapsamında bir eğitim düzenlendi. Eğitime, taşımalı eğitimde görev alan araçlar dahil olmak üzere, tüm okul servis araçlarının şoförleri ve rehber personel katıldı.

Toplamda 80 okul servis şoförü ve rehber personele yönelik gerçekleştirilen eğitimde, trafik güvenliği ve farkındalığının artırılması hedeflendi.

Güvenli Sürüş Kuralları başlığı altında, emniyet kemeri kullanımı, yolcu indirme-bindirme kuralları, genel trafik kuralları, şoför ve rehber personelin yanı sıra kullanılan araçların mevzuata uygunluğu konuları detaylı şekilde ele alındı.

Eğitim, öğrenci taşımacılığı sırasında oluşabilecek risklerin en aza indirilmesi amacıyla düzenlenirken, katılımcıların trafik güvenliği konusundaki bilgi ve farkındalıklarını artırmak için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Exit mobile version