Özgür Özel’den Erken Seçim İddiası: “Vatandaşlar Yavaş Yavaş Seçim İstiyor”

31 Mart seçimlerinden sonra birinci parti konumuna yükselen CHP başkanı Özgür Özel, erken seçim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

31 Mart seçimlerinin ardından erken seçim tartışmaları gündemde yerini korurken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den dikkat çeken açıklamalar geldi. BirGün gazetesine konuşan Özel, erken seçimle ilgili soruları yanıtladı ve vatandaşların yavaş yavaş seçim istediğini belirtti.

Özel, 2028’i beklemeye gerek olmadığını vurgularken “Ben seçim sonuçlarını araçsallaştırarak erken seçim istemeyeceğimi söylemiştim. Bu, seçim istemiyorum anlamına gelmez. En çok ben istiyorum. Anketler de gösteriyor ki vatandaşlar yavaş yavaş seçim istemeye başladı. Erdoğan 5 yıllığına seçildi ama bana göre seçildikten 2.5 yıl sonra, yani bugünden 1.5 yıl sonra erken seçim olacaktır.” dedi.

“Erken Seçimden Kaçmam, Aksine Koşarım”

CHP lideri, erken seçim konusunda oldukça net konuştu: “Ben erken seçimden kaçmam, bunun için koşarım.” Özel, erken seçimin CHP için bir fırsat olacağını ve vatandaşların bu değişimi istediğini belirtti.

Özgür Özel, AKP’nin CHP’yi “kavgacı bir parti” olarak gösterme çabalarına karşı olduklarını ifade etti. “Ben iktidarı normalleştirme peşinde değilim. AK Parti veya MHP olmasa da normalleşirim. Benim derdim onların seçmenleriyle normalleşmek.” diyen Özel, bu seçmenlerle daha yapıcı ve sağlıklı bir ilişki kurmak istediklerini söyledi.

Sığınmacı Politikası ve Esad ile Görüşme Planları

CHP’nin sığınmacı politikasına değinen Özgür Özel, Avrupa Birliği üyelik şartlarını iki yılda sağlayabileceklerini belirtti. Türkiye’deki sığınmacıların kalıcılaşmasını istemediklerini vurgulayan Özel, “Önümüzdeki günlerde çok aktif hamleler yapacağız. Suriye sorununun çözümü konusunda inisiyatif alacağız, gerekirse Esad ile birebir görüşeceğiz. Türkiye ile Suriye arasındaki iletişim kanallarını yeniden tesis ederek, Suriyelilerin güvenle ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Esad ile görüşmek dahil tüm alternatifleri değerlendiriyoruz.” dedi. Sığınmacı sorununun çözülmesi gerektiğini ancak bunu nefret diliyle yapmanın ne Türkiye’ye ne de CHP’ye yakışacağını belirtti.

Exit mobile version