Prof. Dr. Semih Aktekin 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavına Girecek Adaylara Başarılar Diledi

15 Eylül 2024 Pazar günü yapılacak olan 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı için Prof. Dr. Semih Aktekin önemli açıklamalarda bulundu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 15 Eylül Pazar günü yapılacak olan 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı’na girecek adaylara başarı dileklerinde bulundu.

Prof. Dr. Aktekin, sınavın saat 10.15’te başlayacağını ve 130 dakika süreceğini belirtti. Nevşehir il merkezinde gerçekleştirilecek sınavda 26 bina ve Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu dahil olmak üzere toplam 360 salonda 821 görevli personel görev alacak. Sınavda 3.310 kadın ve 3.220 erkek aday olmak üzere toplam 6.530 adayın yer alacağı ifade edildi.

Adayların sınav saatinden en az bir saat önce sınav binalarında hazır bulunmaları gerektiği vurgulandı. Prof. Dr. Aktekin, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına ve saat 10.15’ten itibaren sınav salonlarına girişlerin kapatılacağına dikkat çekti. Ayrıca sınavda görev alacak akademik ve idari personele, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ve Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı personeline teşekkür etti.

Nüfus Müdürlükleri Sınav Günü Açık Olacak

T.C. Kimlik Kartını kaybeden veya kimlik kartında fotoğrafı bulunmayan adaylar, 15 Eylül 2024 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında İl Nüfus Müdürlüklerine başvurarak geçici kimlik belgesi alabilecekler. Bu belgeler dışında verilen dokümanlar sınav için geçerli olmayacak.

Adayların, geçici kimlik belgesinin yanı sıra sınavın ‘Sınava Giriş Belgesi’ ve biyometrik fotoğrafı ile birlikte Nüfus Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği hatırlatıldı.

Exit mobile version