Rektör Aktekin’den Mevlid Kandili Mesajı

Rektör Aktekin, Mevlid Kandili'nin Hz. Muhammed (SAV)’in doğum günü olarak bu yıl 14 Eylül Cumartesi gecesi kutlanacağını belirterek, gecenin toplumsal dayanışma ve barış için büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Rektör Aktekin, Hz. Muhammed (SAV)’in doğum günü olan Mevlid Kandili’ni bu yıl 14 Eylül Cumartesi gecesi idrak edileceğini duyurdu. Mevlid Kandili’nin, merhamet ve adaletin sembolü olan Peygamberimizin doğumuyla anlam kazandığını belirten Aktekin, bu özel gecenin Allah’ın rahmet ve bereketinin bolca tecelli ettiği, ibadet ve huzur duygularının yoğunlaştığı bir zaman dilimi olduğunu ifade etti.

Kandillerin; toplumsal birlik ve beraberliği, yardımlaşmayı ve kardeşliği pekiştiren özel günler olduğuna dikkat çeken Aktekin; bu gece yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, engelli ve yaşlı bireylerin ziyaret edilip, onlara hediye ve sadakalarla destek olunmasının önemini vurguladı.

Aktekin, bu anlamlı gecede Peygamberimizin evrensel mesajlarına insanlığın her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu ulvi mesajlardan nasiplenen insanlığın kalıcı barış için sağlam temeller oluşturacağına inandığını ifade etti. Mevlid Kandili’nin tüm millet, İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Exit mobile version