Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’den 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda üniversitenin gelişimi ve öğrencilerin eğitim sürecine vurgu yaptı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Aktekin, mesajında yeni eğitim-öğretim yılı için hayırlı temennilerde bulundu ve üniversitenin gelişimine dair değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Aktekin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin Türkiye’nin seçkin yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu vurguladı. Göreve geldikleri ilk günden itibaren NEVÜ’nün fiziki altyapısının ve eğitim-öğretim kalitesinin sürekli olarak artırılması için çalıştıklarını ifade etti.

Aktekin, “Bugün itibarıyla üniversitemizde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı dersleri başlamış bulunuyor. Üniversitemiz, Nevşehir merkez ve ilçelerindeki 8 ayrı yerleşkede yaklaşık 25 bin öğrenciye, gelişmiş akademik ve fiziksel altyapı ile nitelikli bir akademik kadro sunmaktadır. Ayrıca geniş bölümler ve programlar, Türkiye’nin önde gelen fakülteleri, enstitüleri, yüksekokulları ve meslek yüksekokullarıyla akademik faaliyetlerini başarıyla sürdürmektedir.” dedi.

‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisas üniversitesi olarak birçok proje ve çalışmanın hayata geçirildiğini belirten Rektör Aktekin, Kapadokya ve Nevşehir’in yükseköğretim alanındaki katkılarının yanı sıra üniversite-şehir ve bölge işbirlikleri ile uluslararası bilimsel etkinliklere de önem verdiklerini ifade etti.

Aktekin, öğrencilere yönelik olarak üniversitenin uluslararası standartlarda gelişmiş altyapı ve tesisleri sayesinde bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde kendilerini geliştirme fırsatı sunduklarını belirtti. Öğrencilere, üniversite yıllarını en verimli şekilde değerlendirmeleri için Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin sözlerini şiar edinmeleri tavsiyesinde bulundu.

Son olarak, Prof. Dr. Aktekin, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nın tüm öğrencilere, akademik ve idari personele, ülkeye, bölgeye ve Nevşehir’e hayırlar getirmesini diledi.

Exit mobile version