Şehit Edilen İsmail Haniye İçin Nevşehir’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılınacak

Nevşehir'de bugün, suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye için Kurşunlu Camii'nde Cuma namazını takiben gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Nevşehir’de bugün, İran’da düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye için Cuma namazını takiben Kurşunlu Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Filistin davasının büyük önderlerinden İsmail Heniye’nin şehadeti nedeniyle ülkemizde bir günlük milli yas ilan edilmiştir. Yarın tüm camilerimizde sela okunacak ve Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınacaktır. Mekânı cennet olsun.” ifadelerine yer vererek Türkiye genelinde de benzer anma törenleri düzenleneceğini duyurdu.

İsmail Haniye’nin cenazesi ise Katar’ın başkenti Doha’da, Cuma namazının ardından halkın katılımıyla toprağa verilecek.

Haniye, ailesinin Türk kökenli olduğunu belirterek, “Bizim ailemiz 1516’dan sonra Yavuz Sultan Selim tarafından Hac yollarının güvenliği için Filistin topraklarına yerleştirilen Bozok (Yozgat) sancağından gelmiştir. Bununla da gurur duyuyorum.” demişti.

Exit mobile version