Şehit Polis Memuru Ahmet Şahan’ın Naaşı Toprağa Verildi

Kastamonu'da vurularak şehit olan polis memuru Ahmet Şahan, memleketi Nevşehir'de toprağa verildi.

Kastamonu’da uyuşturucu bağımlısı ve cezaevi firarisi İsmail Bayam (32) tarafından vurularak şehit edilen polis memuru Ahmet Şahan, Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde defnedildi. Olay, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bayam’ın ailesinin evine düzenlediği operasyon sırasında meydana geldi.

Operasyon esnasında İsmail Bayam, pompalı tüfekle polis memurları Arif Ay ve Ahmet Şahan’a ateş açtı. Açılan ateş sonucunda her iki polis memuru da yaralandı.

Saldırgan daha sonra annesi S.B.’yi (52) rehin aldı. Yaklaşık 4 saat süren gerilimli bekleyişin ardından, Özel Harekat Polisi devreye girerek operasyon düzenledi ve Bayam’ı etkisiz hale getirdi. Rehin alınan anne sağ salim kurtarıldı.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ahmet Şahan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Evli ve iki çocuk babası olan şehit polis memuru için Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bir tören düzenlendi. Törenin ardından Şahan’ın naaşı, memleketi Nevşehir’in Kozaklı ilçesine bağlı Abdi köyünde toprağa verilmek üzere uğurlandı.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazına İçişleri Bakan Yardımcısı Mahmut Aktaş, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Milletvekilleri Emre Çalışkan ve Süleyman Özgün, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, çeşitli kurum ve kuruluşların müdürleri, emniyet yetkilileri, jandarma personeli, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Şahan’ın ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Exit mobile version