Serhan Güngör ile Türkiye Tarihinin Sınır Ötesi İzleri Üzerine Söyleşi

Nevşehir Belediyesi'nin 70. yıla özel etkinlikleri kapsamında ünlü rehber ve yazar Serhan Güngör, Meryem Ana Kilisesi'nde okurlarıyla buluşuyor.

Nevşehir’in il olmasının 70. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “70. Yılda 70 Etkinlik” teması altında düzenlenen etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü, profesyonel turist rehberi ve yazar Serhan Güngör, “Türkiye Tarihine Türkiye Sınırları Dışından Bakış” başlıklı bir söyleşi ile Nevşehir’de olacak.

Yurt dışı turlarında ve kişisel seyahatlerinde Türkiye’nin tarihi ve Anadolu’nun kültürel mirası üzerine araştırmalar yapan Güngör, bu kez Nevşehir’deki okurlarıyla buluşacak. Yazarın “GEZGİNGÖZ Sınır Ötesi Türkiye Mirası Rehberi” adlı kitabında yer alan bilgiler ışığında gerçekleşecek olan bu etkinlik, Meryem Ana Kilisesi’nde saat 20.30’da başlayacak.

Serhan Güngör Hakkında

Neredeyse 30 yıla yaklaşan rehberlik kariyerine sahip Serhan Güngör, yurt dışı turlarında ve bireysel seyahatlerinde Türkiye tarihinin izlerini sürmeye devam ediyor. Gittiği her ülkenin tarihiyle yakından ilgilenen Güngör, burada unutulmuş ya da hiç gün yüzüne çıkmamış Türk-Osmanlı izlerini keşfetmeyi amaçlıyor.

Güngör, Türkiye’nin eski çağlardan bugüne uzanan tarihiyle sınır ötesindeki izler arasında bağlantılar kurarak, farklı ülkelerin şehirleri, müzeleri ve diğer önemli mekanları üzerinden bir yolculuk sunuyor. Bu yolculukta batıdan doğuya, kuzeyden güneye kadar geniş bir coğrafi perspektiften Türkiye’nin yakın ve uzak çevresini keşfetme imkanı sağlıyor.

Exit mobile version