TAKE Projesi Kapsamında Kışlık Kavun Hasadı Başladı

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında ilk kez kışlık kavun hasadına başlandı.

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında kışlık kavun hasadına başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde yürütülen proje kapsamında, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yeşilli ve Yeşilöz köylerinde toplam 34 dekarlık alanda üretim yapan çiftçilere 19.764 adet kavun fidesi dağıtıldı.

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, kentte ilk kez kışlık kavun çeşitlerinin üretildiğini belirterek, kavun yetiştiriciliğinin geliştirilmesinin hedeflendiğini vurguladı. Bu kapsamda, kışlık kavun üretimi hem çiftçiler hem de teknik personelin katılımıyla gerçekleşen hasat etkinliğiyle başladı.

Hasat etkinliğine, İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş’in yanı sıra proje sorumluları, teknik personel ve bölgedeki çiftçiler katıldı. Hasadın verimli geçmesi ve çiftçilere bol kazanç sağlaması temennileriyle etkinlik sona erdi.

Exit mobile version