Tarihi Alaaddin Cami’de Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Avanos’un simgelerinden Tarihi Alaaddin Cami’de yapılan restorasyon çalışmaları, yetkililer tarafından yerinde incelenerek, sürecin titizlikle sürdüğü belirtildi.

Avanos’un simge yapılarından biri olan Tarihi Alaaddin Cami’de başlatılan restorasyon çalışmaları, yetkililer tarafından yerinde incelendi. İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Hüseyin Çam, Avanos Kaymakamı Osman Bilici, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Naci Feralan, İlçe Müftüsü Harun Özkan ve Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş incelemeler sırasında cami hakkında detaylı bilgiler aldı.

İlçe Müftüsü Harun Özkan, caminin tarihçesi ve yürütülen restorasyon süreci hakkında heyete bilgi verirken, çalışmaların tarihi yapının özgün dokusuna zarar vermeden titizlikle sürdüğünü belirtti. Restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte, Alaaddin Cami’nin hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini daha fazla çekeceği ve dini, kültürel etkinlikler için daha uygun bir hale getirileceği ifade edildi.

Yetkililer, restorasyon sürecinin yakından takip edileceğini ve en kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Exit mobile version