Tarihi Kayaşehir’de Büyük Dönüşüm: Yeni Projeler ve Turizm Atağı

Belediye Başkanı Rasim Arı, Tarihi Kayaşehir çevresinde yapılacak oteller ve yeni projelerle Nevşehir’i turizm merkezi haline getirmeyi hedefliyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, belediye tarafından turizme kazandırılan Tarihi Kayaşehir çevresinde tamamlanacak yeni projelerin Nevşehir’i bir yıldız gibi parlatacağını vurguladı. Başkan Arı, Nevşehir’in il oluşunun yıl dönümü olan 20 Temmuz 2024 tarihinde hizmete açılacak olan Kayaşehir VR Merkezi ve Kapadokya Kayaşehir Tarihi Yolculuk Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

Beraberindeki Başkan Yardımcıları İbrahim Yüzer, Hasan İler, Veli Kırşehirli ve meclis üyeleriyle birlikte yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Arı, merkezin Nevşehir’in il oluşunun 70. yıl dönümünde hizmete gireceğini duyurdu. Kapadokya bölgesinde bir ilk olacak olan bu merkez, yerli ve yabancı turistlerin VR gözlüklerle dört mevsim boyunca balon uçuşunu deneyimleyip Kapadokya’nın benzersiz güzelliklerini izlemelerine olanak tanıyacak. Arı, bu merkezin bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Başkan Arı, “20 Temmuz, Kapadokya’nın merkezi olan Nevşehir’in il oluşunun yıl dönümü. O gün Artırılmış Sanal Gerçeklik Merkezi ve Kapadokya Kayaşehir Tarihi Yolculuk Müzesi’ni açıyoruz. Bu projeleri yetiştirebilmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Amacımız şehir merkezinin turizmden daha fazla pay almasını sağlamak. Meryem Ana Kilisesi turizme hazır hale getirildi, Kayaşehir içerisindeki gezi güzergahlarını önceden hazırlamıştık. Tahtalı Kahve’nin son aşamasına geldik ve projesini kısa sürede başlatıyoruz. Kahveci Dağı’nı tüm vatandaşlarımızın aileleriyle ve misafirleriyle keyifli vakit geçirebilecekleri bir Rekreasyon ve Mesire Alanına dönüştürmek için çalışmalara başladık. Bu bölgede yapılması planlanan otellerle ilgili görüşmelerimiz de hızla devam ediyor. Otel projelerini hayata geçirdiğimizde şehirdeki istihdam sorunu sona erecek ve artık birilerine iş için yalvarmak zorunda kalmayacağız. Nevşehir, kendi yağıyla kavrulan, makus tarihini değiştirmiş ve bölgesinde parlayan bir yıldız olacak.” dedi.

Exit mobile version