Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde Yoga Buluşması

4 Ağustos 2024 Pazar günü, tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde gerçekleştirilecek olan yoga etkinliği, hem tarih hem de sağlığı bir araya getirecek.

Nevşehir Belediyesi, il oluşunun 70. yılı dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında, tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde 4 Ağustos 2024 Pazar günü bir yoga etkinliği gerçekleştirecek.

1849 yılında inşa edilip 1924’e kadar Ortodoks Rumların ibadethanesi olarak hizmet veren, 1950-1983 yılları arasında cezaevi olarak kullanılan ve sonrasında restore edilerek turizme kazandırılan Meryem Ana Kilisesi, bu kez yoga severlere ev sahipliği yapacak.

Saat 19.00’da başlayacak olan yoga atölyesi, uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek. Etkinlikte, katılımcılar esneme hareketleri, kas çalışmaları, beden farkındalığı, stres yönetimi, kaygıyı azaltma, doğru nefes alma ve meditasyon pratiklerini deneyimleyecekler.

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe, tüm vatandaşlar ücretsiz olarak katılabilecek. Katılım için kayıt gerekmemekte olup, katılımcıların kendi matlarını getirmeleri yeterli olacak.

Etkinlik, Nevşehir’in 70. Yıl kutlamaları çerçevesinde “70. Yılda 70 Etkinlik” temasıyla düzenlenen sportif ve kültürel aktivitelerden bir tanesi.

Exit mobile version