Tatlarin’de Ballık Deresi Taşkın Koruma Kanalı İnşaatı Devam Ediyor

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin beldesindeki projenin tamamlanmasıyla birlikte 1.5 kilometrelik koruma kanalı oluşturulacak.

Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin beldesinde, Ballık Deresi Taşkın Koruma Kanalı inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Geçen yıl başlanan bu önemli projenin tamamlanmasıyla birlikte Tatlarin, toplamda 1.5 kilometrelik bir taşkın koruma kanalına sahip olacak.

Projeye yönelik çalışmalar, beldenin Tavuk Pınarı mevkiinde yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Tatlarin Belediye Başkanı Ercan Selvi, Ballık Deresi Taşkın Koruma Kanalı’nın ikinci etabının yapım çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ifade etti.

Başkan Selvi, bu yılki çalışmaların ilk etabının Yuva Köy yolu geçidinde tamamlandığını, ikinci etap olan yaklaşık 300 metre uzunluğundaki Tavuk Pınarı mevkiindeki çalışmaların ise son hızla devam ettiğini belirtti.

Projeyi yerinde inceleyen Selvi, Devlet Su İşleri (DSİ) mühendisleri ile birlikte alanı değerlendirdiklerini ve kapsamlı çalışmaların tamamlanmasının önümüzdeki günlerde öngörüldüğünü söyledi.

Exit mobile version