TMO Buğday, Arpa, Kuru Fasulye ve Nohut Alımlarına Başladı

Nevşehir'de Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), buğday, arpa, kuru fasulye ve nohut alımları için yeni döneme hızlı bir başlangıç yaptı.

Nevşehir’de Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), yeni alım dönemine hızlı bir başlangıç yaparak buğday, arpa, kuru fasulye ve nohut alımlarını başlattı. 2023 yılı verilerine göre Nevşehir’de toplam 265 bin ton buğday, 196 bin ton arpa, 42 bin ton kuru fasulye ve 11 bin ton nohut üretildiği belirlendi. Özellikle Hacıbektaş, Kozaklı, Topaklı, Kaymaklı, Gülşehir ve Abuuşağı gibi bölgelerde yoğun üretim gerçekleştiği kaydedildi.

Alım merkezleri ve lisanslı depolar, Nevşehir’in çeşitli ilçelerinde faaliyet gösteriyor. Hacıbektaş’ta Ajans Amirliği, Topaklı ve Kanlıca’da Tesisli Ekip, Abuuşağı ile Kaymaklı’da ise geçici alım merkezleri bulunuyor. Ayrıca Hacıbektaş’ta 22 bin ton, Kozaklı’da ise 43 bin ton kapasiteli lisanslı depolar üreticilere hizmet veriyor.

TMO, yeni dönemde Acıgöl’e Doğa Akbulut Lisanslı Deposunu dahil ederek küçük üreticilere destek olmayı planlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Acıgöl’de havaalanı yolu üzerinde geçici bir alım merkezi açarak ürünlerin en yakın depoya taşınmasını sağlayacak önlemler aldı. Büyük tonajlı araçlar ise ürünleri 29 km mesafedeki Doğa Akbulut Lisanslı Deposuna yönlendirecek.

Üreticilerin alım sürecinde dikkat etmesi gereken noktalar arasında Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) bilgilerini güncellemeleri, randevu alımlarını “https://randevu.tmo.gov.tr” adresinden veya e-Devlet üzerinden yapmaları, TMO’ya özel hesap açmaları ve randevu gününde gerekli belgelerle alım noktalarına gelmeleri bulunuyor. Ayrıca randevuya gelemeyen üreticilerin noter vekâleti ile ürünlerini teslim edecek kişilere yetki vermesi gerekiyor.

Exit mobile version