Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç’ten Göçmen Meselesine Gerçekçi Çözüm Çağrısı

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, göçmen meselesinin sosyolojik bir vaka olarak ele alınması gerektiğini belirterek, gerçekçi çözümler üretilmesi çağrısında bulundu.

Tayfur Urgenç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin göçmen politikasını eleştirerek çeşitli önerilerde bulundu. Türkiye’nin göçmen meselesini “ensar-muhacir” duygusallığı ile değerlendiremeyeceğini vurgulayan Urgenç, bu durumun sosyolojik bir sorun olarak kabul edilmesi ve Türkiye’nin milli ve kültürel bütünlüğünü koruyacak kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Açıklamasında, geri kabul anlaşmasının iptal edilmesi gerektiğini ifade eden Urgenç, “Misafirlere saatin gece 12’yi geçtiğini hatırlatmalı ve geldikleri gibi onurlu bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamalıyız. Göçmenler, Suriye’de veya geldikleri diğer ülkelerde savaş bittiğine göre onurlu bir şekilde yurtlarına dönmelidir. Göçmenlerin Türkiye’ye kontrolsüz girişi ve Türkiye’deki aşırı nüfus artışı; sosyolojik, ekonomik ve kültürel anlamda ülkemizin olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır.” dedi.

Urgenç’in açıklamaları sosyal medyada geniş yankı bulurken, birçok kişi tarafından desteklendi. Göçmen meselesi hakkında daha gerçekçi ve kalıcı çözümler üretilmesi gerektiği konusunda fikir birliği sağlanması gerektiğini belirten Urgenç, “İnşallah bu sefer kısıtlamazlar.” diyerek sözlerini tamamladı.

Exit mobile version