Türkiye Genelinde Hava Durumu Raporu: Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi Yağışlı, Diğer Bölgeler Açık

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında beklenen hava durumu tahminlerini açıkladı. Son verilere göre bugün Nevşehir'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında Türkiye genelinde beklenen hava durumu ile ilgili tahminlerini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre Türkiye’nin kuzey kesimlerinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor.

Açıklanan verilere göre Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Adana ve Hatay’ın kıyı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Bu yağışlar, pazar günü Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sivas, Ordu ve Van çevrelerinde etkili olacak. Pazartesi günü ise Artvin ve Ardahan çevreleri, Rize ve Trabzon’un iç kesimleri ile Iğdır, Ağrı ve Van’ın doğu bölgelerinde yerel olarak kuvvetli sağanaklar bekleniyor.

Türkiye’nin geri kalan kesimlerinde ise havanın az bulutlu ve açık olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının bugünden itibaren biraz azalacağı ve batı bölgelerde mevsim normallerinde, iç ve kuzeybatı kesimlerde ise mevsim normallerinin altında seyredeceği bildirildi.

Nevşehir özelinde ise hava durumu oldukça açık ve güneşli olacak. 27 Temmuz Cumartesi günü için yapılan tahminlere göre en yüksek sıcaklığın 26°C, en düşük sıcaklığın ise 14°C olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatı yönünden saatte 4.74 km hızla eseceği, nem oranının ise %37 civarında olacağı belirtildi. Gün boyunca yağış ihtimali bulunmazken, bulut oranının da %0 olması bekleniyor.

Nevşehir saatlik hava durumu ise şu şekilde:

Benzer hava koşullarının hakim olacağı Nevşehir ilçelerinde ise açıklanan sıcaklık verileri şöyle:

Exit mobile version