Türkiye Genelinde Sıcaklıklar Düşüyor, Yağmur Geliyor! Nevşehir’de Hava Durumu Detayları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5-6-7 Temmuz tarihleri için hava durumu tahminlerini açıkladı. Bu hafta sonu hava durumu nasıl olacak? Yağışlar bekleniyor mu? Sıcaklıklar artacak mı yoksa düşecek mi? İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5-6-7 Temmuz tarihleri için hava durumu tahminlerini paylaştı. Ülkemizin kuzey, iç ve batı bölgelerinde yağış beklenirken, sıcaklıkların bazı bölgelerde düşeceği öngörülüyor. İşte detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Ege Bölgesi (Aydın hariç), Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Mersin, Adana, Osmaniye, K. Maraş’ın batısı, Hatay kıyıları ve Yozgat çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Batı Karadeniz (Sinop hariç), Marmara’nın doğusu, Çorum ve Amasya çevreleri ile bu akşam Eskişehir’de kuvvetli yağış bekleniyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgar, İç ve batı bölgelerde kuzey yönlerden, doğu kesimlerde ise güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar (30-50 km/saat) bekleniyor.

Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde 2-5 derece düşmesi, doğu bölgelerde ise 3-5 derece artması öngörülüyor.

Nevşehir’de Günün Hava Durumu Raporu

Nevşehir’de bugün hava açık ve güneşli olacak. En yüksek sıcaklık 29°C, en düşük sıcaklık ise 16°C olacak. Hissedilen sıcaklık 23°C civarında olacak. Nem oranı %28, rüzgar ise batı yönünden 2.75 km/s hızında esecek. Yağış ihtimali ise %65 olarak belirtiliyor. Kentin ilçelerinde ise son durum şöyle:

Exit mobile version