Uçhisar Kalesi Duvarlarına Belediye Ekiplerinin Çivi Çakması Tepki Çekti

Kapadokya'nın en yüksek noktalarından biri olan Uçhisar Kalesi'nin antik taş duvarlarına, belediye zabıta ekipleri tarafından çivi çakılması tepki çekti.

Kapadokya’nın en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Uçhisar Kalesi’nde yaşanan bir olay, bölge halkının ve ziyaretçilerin tepkisini çekti. Nevşehir’in Uçhisar ilçesinde bulunan bu görkemli kale, belediyenin zabıta ekipleri tarafından yapılan bir uygulama ile gündeme geldi.

Uçhisar Kalesi’nin binlerce yıllık taş duvarlarına, zabıta ekipleri tarafından A4 kağıdına yazılmış bir menünün çiviyle çakılması, büyük bir tepki topladı. Bölgede tarihi ve kültürel değerlere gösterilmesi gereken özenin göz ardı edilmesi, sosyal medyada da yankı buldu.

Gazeteci Ali Avcu, sosyal medya hesabından bu olayı paylaşarak duruma tepki gösterdi. Avcu, “Uçhisar Kalesi’nin görkemli taş duvarlarına, Uçhisar Belediyesi’nin zabıta ekipleri tarafından bir menü A4 kağıdına yazılıp çiviyle asılmış. Tebrikler Uçhisar Belediyesi, tarihe de çivi çakmayı başardınız.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version